Posredovanje pri zapošljavanju

Posredovanje pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti

  • Na koji je način regulirano posredovanje pri zapošljavanju?

Posredovanje pri zapošljavanju potiče konkurentnost u posredovanju na hrvatskom tržištu rada te motivira nezaposlene osobe na aktivno traženje posla. Posredovanje pri zapošljavanju uređeno je Zakonom o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti. U tom je području regulirano posredovanje pri zapošljavanju, profesionalno usmjeravanje, obrazovanje u cilju povećanja zapošljavanja radne snage, osiguranje za slučaj nezaposlenosti, aktivno djelovanje na tržištu rada u cilju poticanja prostorne i profesionalne pokretljivosti radne snage.

Više o temi…

U Hrvatskoj nezaposlene osobe mogu primiti maksimalno do visine iznosa novčane naknade za nezaposlenost, te ih se pri tom ne isključuje iz evidencije nezaposlenih.

  • Tko posreduje pri zapošljavanju u Hrvatskoj? Koje su obveze poslodavca?

U Hrvatskoj je za posredništvo pri zapošljavanju odgovoran Zavod za zapošljavanje, odnosno njegovi područni uredi kao i brojne privatne agencije zadužene za traženje zaposlenika.

Poslodavci nisu obavezni prijaviti slobodna radna mjesta Zavodu za zapošljavanje.

Domaće i strane kompanije sve više truda i energije posvećuju izboru svojih budućih zaposlenika, jer su svjesni činjenice da uspješnost kompanije ovisi o kvaliteti kadra s kojim raspolaže.

U Hrvatskoj postoji niz specijaliziranih agencija za posredovanje pri zapošljavanju koje nude uslugu izbora najboljeg mogućeg kandidata za traženu poziciju i poslodavcima omogućuju uštedu vremena i truda koje bi uložili za potražnju kvalitetne radne snage. Kvalitetna radna snaga traži se metodama direktnog traženja dakle putem head hunting-a, oglašavanjem u medijima, bazama podataka ili internim izvorima informacija. Za listu agencija molimo pogledajte poglavlje Institucije.


tečajna lista